~ MENTÁS TÁPIÓKAPUDING MÁLNARAGUVAL ~

  • 2019.08.10.
  • 6

»HOZZÁVALÓK« - 4 adag
-
6 dkg tápiókagyöngy- 5 dl tej
- csipet só- 1 tk vaníliakivonat- kb 3 ek nyírfacukor- pár db mentalevélmálnaragu :- 15 dkg málna ( fagyos )- 1 / 2 citrom leve- kb 3 ek nyírfacukor
- 1 tk étk. keményítőA tápiókagyöngyöt a tejben a cukorral és a vaníliával időnként megkeverve kb 15 perc alatt puhára főzzük, majd hozzákeverjük a finomra vágott mentát. Ezután pudingot az előkészített poharakba töltjük.
A málnát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és összeforraljuk, majd hozzákeverjük a kevés vízben elkevert keményítőt. A ragut a pudingra kanalazzuk és jól lehűtve kínáljuk.