~ KARAMELLÁS KEKSZES SÜTI ~

  • 2019.08.19.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Karamell :- 25 dkg cukor- 120 ml meleg tejszíntetejére :
10 dkg étcsokoládé- 1 ek étolaj- 3 ek víz- tortadaratovábbá :
- vajas keksz ( Petit Beurre )
- 1 dl langyos tejA karamellhez egy lábasba mérjük a cukrot, megvárjuk amíg felolvad, majd közepes lángon sötét színűre karamellizáljuk ( ne kevergessük, csak rázogassuk az edényt ), ezután hozzákeverjük a tejszínt és addig kevergetjük amíg sima és csomómentes állagot nem kapunk.
Egy tálba sütőpapírt fektetünk lerakunk egy sor kekszet, rásimítunk a karamellből, majd a többi kekszet megmártjuk tejben és addig rétegezzük a sorokat, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A csokoládét az olajat és a vizet vízgőz felett összeolvasztjuk, majd rákenjük a keksz tetejére,
megszórjuk tortadarával és 3 - 4 órán át hűtőben dermesztjük.