~ MÁLNÁS RICOTTAHABOS PITE ~

  • 2019.07.08.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 20 dkg liszt- 5 dkg darált dió- 15 dkg
hideg vaj- 6 dkg porcukor- 1 tojás- csipet só- 1 kk sütőporTöltelék :- kb 4 ek málnalekvár- 25 dkg ricotta- 1 citrom reszelt héja- 1 tk vaníliakivonat- 3 - 4 ek cukor - vagy ízlés szerint- 2 dl tejszín- 1 tasak
zselatinfixtovábbá : - friss málna, porcukor, menta vagy citromfűlevélA tésztához a lisztet, a diót, a porcukrot, a sót és a sütőport összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, azután hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. ( Szükség esetén kevés hideg vizet adhatunk hozzá )
A tésztát folpackba csomagolva legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk és egy kivehető aljú piteformába ( kb 26 cm ) simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk, sütőpapírt terítünk rá, erre száraz babot / vagy lencsét szórunk és 200 °C - on 15 percig sütjük, azután eltávolítjuk róla a nehezéket és szép aranybarnára sütjük.
A töltelékhez a ricottát ízesítjük, hozzákeverjük a zselatinfixet, majd összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel.
A kihűlt pitetészta alját megkenjük lekvárral, majd a ricottahabot sima csöves habzsákba kanalazva, betöltjük vele a tésztát és tetszés szerint díszítjük.













































































































Címkék

Pite Málna Ricotta