~ AMARETTÓS TEJFÖLÖS BARACKOS SZELET ~

  • 2019.07.30.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«Tejfölös krém :- 450 g tejföl- 12 dkg ameretti keksz
- 1 tk vaníliakivonat- 1 - 2 ek cukor - vagy ízlés szerint- 30 dkg sárgabarack10 g zselatin- 30 ml víztovábbá :
- kb 20 dkg babapiskóta- tej- 2 dl tejszínA kimagozott és felkockázott barackot egy lábasba tesszük, hozzáadunk 2 ek cukrot és sűrűre főzzük. Azután kihűtjük.A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, keveset félreteszünk belőle, a többit hozzákeverjük a tejfölhöz, majd ízesítjük, vaníliával és cukorral, végül hozzáforgatjuk a barackot és a vízben megduzzasztott zselatint.Egy kb 25 * 25 cm - es tepsit kibélelünk folpackkal. A babapiskótát
tejben megforgatjuk és szorosan lerakjuk a tepsi aljába, majd rásimítjuk a tejfölös krémet. Hagyjuk kissé megdermedni, majd rákenjük a habbá vert tejszínt. A tetejét megszórjuk a félretett kekszmorzsával és egy éjszakán át hűtőben dermesztjük. Felkockázva kínáljuk.