~ VANÍLIÁS MASCARPONÉS CSIGA ~

  • 2019.06.11.
  • 5

»HOZZÁVALÓK« - kb 15 db - hozTészta :- 40 dkg liszt- 5 dkg porcukor- 5 dkg olvasztott vaj- 2 dkg friss élesztő- 1 mk só- 1 tojás- kb 2 dl langyos tejTöltelék :- 25 dkg mascarpone- 1 tk vaníliakivonat- 1 ek vaníliás pudingpor ( főzős )- 1 tojás- 3 - 4 ek porcukor - vagy ízlés szerint- bármilyen lekvártovábbá :- 1 tojássárgája, 1 ek tej
- a kenéshezA tésztához, kevés langyos tej és cukor keverékében
felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a porcukrot, a felfutott élesztőt, a vajat, a tojást és elkezdjük dagasztani, apránként adagolva hozzá a tejet. Azután a tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez simára keverjük a krémsajtot a tojással és a pudingporral, majd ízesítjük vaníliával és cukorral.Ha a tészta megkelt, kb 1 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a vaníliás krémmel és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A csigákat kivajazott tepsibe rakjuk, lekenjük ( oldalát, tetejét is ) a tojássárga és a tej keverékével és 20 percig pihentetjük, majd 180 °C - ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve mindegyik csiga közepére 1 - 1 tk lekvárt teszünk.Porcukorral megszórva kínáljuk.