~ TEJFÖLÖS SZEDRES PITE ~

  • 2019.06.13.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 18 dkg liszt- 6 dkg porcukor- 10 dkg hideg vaj- 1 tk sütőpor- csipet só- 1 tojássárgája- 3 ek darált dió - a szóráshozTöltelék :- 1 nagy pohár tejföl ( 20 % - os ) 450 g- kb 5 dkg porcukor - vagy ízlés szerint- 1 citrom reszelt héja-
1 tk vaníliakivonat- 2 tojás- kb 20 - 25 dkg szeder- fahéj - a szóráshozA tésztához összeszitáljuk a lisztet a sóval és a porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. A tojássárga hozzáadásával az egészet összegyúrjuk, majd a tésztát folpackba tekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük.A sütőt előmelegítjük 170 °C - ra, egy kb 22 cm - es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt fektetünk, a tésztát az aljába simítjuk, villával megszurkáljuk és 15 percig elősütjük. A tejfölt simára keverjük a tojással, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával és porcukorral. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, megszórjuk dióval és kirakjuk szederrel, meghintjük fahéjjal, majd ráöntjük a tejfölös keveréket.Visszatesszük a sütőbe és kb 50 percig sütjük. Ha a pite kihűlt, megszórjuk fahéjas porcukorral és felszeleteljük.

Címkék

Pite Tejföl Szeder