~ SÁRGARÉPÁS TÚRÓS - MÁLNÁS PISKÓTATEKERCS ~

  • 2019.06.02.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 5 tojás- 4 ek cukor- 5 ek liszt- 10 dkg finomra reszelt sárgarépa- 1 ek étolaj- csipet só- 1 kk sütőportöltelék :- 25 dkg túró- 2 - 3 ek tejföl- 1 citrom reszelt héja- 1 tasak vaníliás cukor- kb 5 dkg cukor - vagy ízlés szerint- 10 dkg málna
A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzákeverjük az olajat, a répát és a sütőporral vegyített lisztet. Azután a masszát összeforgatjuk a fehérjehabbal és egy kb 35 * 30 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb 15 perc alatt megsütjük.Ha a piskóta megsült, egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a rövidebb oldala mentén, a konyharuhával együtt feltekerjük, majd kihűtjük.
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, ízesítjük cukorral, vaníliával és citromhéjjal, majd egyenletesen rásimítjuk a kitekert piskótalapra, megszórjuk málnával és visszatekerjük. 1 - 2 óra hűtés után porcukorral megszórva, felszeletelve kínáljuk.

Címkék

Málna Túró Répa