~ EPRES TIRAMISU ~

  • 2019.06.06.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg eper- kb 20 dkg babapiskóta- 3 tojássárgája- 15 dkg cukor- pár csepp citromlé- 50 ml víz- 25 dkg mascarpone- 2 dl tejszínAz eperszószhoz 15 dkg epret egy botmixerrel pürés állagúra mixelünk, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a vizet. Azután
egy lábasban kb 5 percig főzzük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk és félretesszük.A tojássárgáját a cukorral egy hőálló tálba tesszük, majd gőz felett egy kézi habverővel addig verjük amíg a hab besűrűsödik és a duplájára nő. Ha a tojáshab kihűlt, hozzákeverjük a krémsajtot és a felvert tejszínt.
A babapiskótákat megmártjuk az eperszószban és egy tál aljára rakjuk, rákanalazzuk a krém felét, erre felszeletelt epret helyezünk, ismét kirakjuk eperszószban megmártott babapiskótával és
befedjük a maradék krémmel. A tetejére feldarabolt epret helyezünk és hűtőben kb 3 - 4 óra pihentetés után fogyasztjuk.