~ DIÓKRÉMES DIÓS SZELET ~

  • 2019.06.08.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 3 tojás- 15 dkg cukor- 6 ek forró víz- 15 dkg liszt- 9 g sütőpor- 8 dkg darált dió- csipetnyi sóKrém :- 5 dl tej- 6 dkg búzadara- 1 tasak vaníliás cukor- 5 dkg darált dió- 15 dkg cukor- 15 dkg lágy vajtetejére :- 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 3 ek darált dióA piskótához a sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tojásokat kétfelé választjuk, a fehérjéből egy csipet sóval habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral vegyített diós lisztet. Azután pár kanál fehérjehabbal fellazítjuk a diós masszát, utána pedig óvatosan hozzáforgatjuk a maradék tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt kb 25 * 25 cm - es tepsibe simítjuk és kb 20 - 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A kihűlt piskótát lapjában 3 felé vágjuk.
* Megjegyzés : Ha nem akarunk a vágással bajlódni, akkor egyenként 3 lap piskótát sütünk.A krémhez megfőzzük a tejben a darát, majd még melegen hozzákeverjük a cukrokat és a diót. Ha a krém langyosra hűlt kihabosítjuk a vajjal és betöltjük vele a lapokat.A tetejére összeolvasztjuk a csokoládét a vajjal, hozzákeverjük a diót és a sütemény tetejére kenjük.

Címkék

Diós