~ MOGYORÓS NYERS SÜTI ~

  • 2019.05.01.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Alap :25 dkg magozott datolya- 5 dkg aszalt szilva- 20 dkg darált dió / mandula - vegyesen- 5 dkg kókuszreszelékKrém :- 15 dkg mogyoróvaj- 15 dkg darált földimogyoró ( lehet sós is )- 5 dkg darált mandula- 2 ek méz- 5 dkg kókuszolajtetejére :- 10 dkg étcsokoládéA datolyát - ha száraz, forró vízben 15 percig áztatjuk - és a aszalt szilvát egy késes aprítóval pépesre aprítjuk, majd a száraz hozzávalókkal együtt alaposan összedolgozzuk. A masszát egy foplackkal kibélelt kb 20 * 20 cm - es tepsi aljába belenyomkodjuk és hűtőbe tesszük.A krém hozzávalóit jól kikeverjük, majd az aszalt gyümölcsös alapra kenjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a krémre kenjük. Azután a süteményt kb 20 percre fagyasztóba tesszük, majd apró ( ( 4 *
4 cm ) kockákra vágjuk.