~ LECHE FRITA azaz SÜLT TEJ ~

  • 2019.05.27.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«- 6 dl tej- 1 - 1 narancs és citrom héja- 2 tojássárgája- 1 tk vaníliapaszta- 1 rúd fahéj- csipet só- kb 8 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítő- 6 dkg étk. keményítő- 1 tk vajtovábbá : - liszt , tojás - a bundáhozA narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk és a héjukat 4 dl tejben, a fahéjrúddal együtt egy lábasban felforraljuk, majd 30 percig pihentetjük, azután átszűrjük.
Egy kb 18 * 18 cm - es formába folpackot terítünk úgy, hogy a fólia bőven túllógjon a forma szélétől.
A maradék tejhez hozzáadjuk a cukrot / édesítőt, a vaníliát, a sót, a tojássárgáját és a keményítőt, majd egy habverővel simára keverjük. Hozzáöntjük a leszűrt tejhez és alacsony lángon , állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a formába simítjuk, a tetejére ráhajtjuk a fóliát és hagyjuk megdermedni. Azután vízbe mártott késsel tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk.A krémkockákat először lisztbe, majd enyhén felvert tojásba forgatjuk és forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva, lekvárral, csokiszósszal vagy sűrített tejjel kínáljuk.