~ KÁVÉS MÉZES KRÉMES ~

  • 2019.05.26.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 35 dkg liszt- 5 dkg porcukor- 1 tk szódabikarbóna- 8 dkg vaj- 3 ek méz- 1 tojás- kb 2 - 3 ek tejKrém :- 5 dl tej- 2 dl eszpresszó kávé- 2 tasak tejszín ízű pudingpor- 10 dkg cukor- 15 dkg vajmáz :- 10 dkg porcukor- 3 dkg vaj- 2 ek kakaópor- 1 - 2 ek forró vízA tésztához a lisztet egy tálba mérjük, hozzákeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát. A vajat, a mézzel összeolvasztjuk, hozzákeverjük a tojást és az egészet a lisztes keverékhez öntjük, majd a tej hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk. ( ha szükséges adjunk hozzá még tejet )A tésztát három egyforma részre osztjuk és kb 20 * 30 cm - es lapokká nyújtjuk, majd egyesével, sütőpapírral fedett tepsiben 180 °C - on, kb 7 - 8 perc alatt megsütjük.2 dl tejben simára keverjük a pudingport, a többi tejet a kávéval felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos tejet és az egészet sűrű krémmé főzzük. Még forrón hozzákeverjük a cukrot és langyosra hűtjük, azután a vajjal kihabosítjuk, majd a krémmel betöltjük a mézes lapokat.

A mázhoz egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és annyi forró vizet, hogy sűrű de kenhető krémet kapjunk. A mázzal bevonjuk a süteményt és hűvös helyen egy éjszakán át
pihentetjük.

Címkék

Kávé