~ HANGYABOLYTORTA ~

  • 2019.05.04.
  • 9

A torta sütés nélkül készült, de aki nem tud Pan Briosche - t beszerezni ( olasz édes kalács ) akkor piskótát kell hozzá sütni. A krém pedig egy hagyományos főzött csokoládékrém.
»HOZZÁVALÓK«Krém :- 5 dl tej- 5 ek rétesliszt- 20 dkg lágy vaj / margarin- 15 dkg porcukor-
3 ek kakaópor- 2 ek rumaroma - elhagyhatótovábbá :- kb 40 dkg édes kalácskenyér ( Pan Briosche )
- 1 tasak Dr . Oetker kakaós tortadara ( 30 g ) - a szóráshozA tejet simára keverjük a liszttel, majd alacsony lángon állandó keverés mellett, sűrű péppé főzzük.
A vajat kihabosítjuk a porcukros kakaóval, majd hozzáadjuk az aromát és a kihűlt lisztkrémet azután az egészet sima krémmé keverjük. A krémet 1 / 3 - 2 / 3 - ad részre osztjuk.
Egy kerek tálat ( kb 1 , 8 l - es ) kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjon a
szélétől, majd kirakjuk a tál oldalát és az alját
kalácsszeletekkel és elkezdjük betölteni az üreget - felváltva krémmel és kalácsszeletekkel.
Az utolsó réteg krém legyen, majd lezárjuk kaláccsal és betakarjuk a túllógó fóliával.
2 - 3 óra hűtőben dermesztés után a tortát egy tányérra borítjuk, leválasztjuk róla a fóliát és a maradék krémmel körbekenjük. Tortadarával díszítjük.