~ EPRES KAKAÓS KOCKA ~

  • 2019.05.28.
  • 2

»HOZZÁVALÓK« ( 12 db - hoz )
Tészta :- 1 tojás- 6 dkg vaj- 12 dkg cukor- 22 dkg liszt- 3 / 4 tasak sütőpor- 3 ek keserű kakaópor- 2 dl tej- 4 ek eperlekvárTöltelék
:- 40 dkg eper-
kb 10 - 15
dkg cukor- 1 tk citromlé- 1 / 2 tasak
3 : 1 dzsemfixtetejére :
- 1 dl tejszín- 10 dkg étcsokoládé- 1 ek cukorA megtisztított és feldarabolt epret, a cukorral és a citromlével egy lábasba tesszük és addig főzzük amíg a szemek össze nem esnek, azután egy botmixerrel az egészet pürésítjük, majd hozzákeverjük a dzsemfix - et és még pár percig főzzük.A
sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.A tésztához a tojást, a cukorral, a vajjal és a lekvárral ( töltelék ) kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet és a tejet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt - tűpróbáig - sütjük.
Ha a tészta megsült, rácsra borítva kihűtjük, azután hosszában kettévágjuk. A tészta egyik felét megkenjük
eperdzsemmel, majd ráborítjuk a másik tésztarészt.
A tetejére a tejszínt a cukorral felforrósítjuk, majd beletördeljük a csokoládét és sima krémmé keverjük. Megvárjuk amíg a krém egy kicsit megdermed, majd rásimítjuk a sütemény tetejére. 1 - 2 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.
Ötlet :
innen

Címkék

Eper Kakaó Lekvár