~ ZABOS RÉPÁS MAGVAS BUCI ~

  • 2019.04.05.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg liszt- 15 dkg zabliszt- 25 g friss élesztő- 1 kk cukor- 1 / 2 ek só- 15 dkg finomra reszelt sárgarépa- 1 dl joghurt- 50 ml olívaolaj- langyos víz- 1 - 1 ek len és szezámmag
- 1 tojás - a kenéshez- szezámmag - a szóráshozA joghurtot meglangyosítjuk elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.A liszteket összevegyítjük elkeverjük benne a sót, a magokat, azután
hozzáadjuk a felfutott joghurtos élesztőt, a sárgarépát, az olajat és elkezdjük összegyúrni, annyi vizet adagolva hozzá, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt deszkára borítjuk és kb 12 gombócra osztjuk, megformázzuk a bucikat és további 25 percig kelesztjük. Azután lekenjük a tetejüket felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 200 °C - os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük . ( kb 20 - 25 perc ).