~ SÓS SAJTTORTA ~

  • 2019.04.10.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«Alap :- 15 dkg
Korpovit keksz- 8 dkg olvasztott vajKrém :- 25 dkg mascarpone- 20 dkg zöldfűszeres krémsajt- 2 dl habtejszín- 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek friss aprított bazsalikom-
1 / 2 pritamin paprika- kb 15 dkg fekete olívabogyó- só, bors - ízlés szerint- 10 g zselatinpordíszítés : - retek, bazsalikomAz alaphoz a kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 18 - 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.A krémhez a sajtokat összekeverjük, majd hozzákeverjük az apró kockákra vágott paprikát, a felkarikázott olajbogyót, a bazsalikomot, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A zselatint a tejszínben elkeverjük hagyjuk megduzzadni, majd langyosra melegítjük és a sajtos keverékhez keverjük. A krémet a kekszes alapra simítjuk és hűtőben egy éjszakán át dermesztjük.

Címkék

Torta Húsvét