~ RÉSZEGES TORTA ~

  • 2019.04.08.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«Alap :- 18 dkg zabkeksz- 8 dkg olvasztott vajKrém :- 25 dkg mascarpone- 10 dkg tejföl- 50 ml whiskys tejszínkrémlikőr ( Baileys )
- 5 dkg reszelt étcsokoládé + a díszítéshez- 10 dkg porcukor- 2 dl tejszín- 2 tk étk. zselatin- 30 ml víz- 1 / 2 ek kakaóporAz alaphoz a kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy 18 - 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
A krémhez simára keverjük a krémsajtot a tejföllel, a porcukorral, a likőrrel és a csokoládéval, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. A tejszínt lágy habbá verjük és összeforgatjuk a krémmel. A krémből keveset félreteszünk, majd hozzákeverjük a kakaóport és egy sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, a többit a kekszes alapra simítjuk. A kakaós krémmel habrózsákat nyomunk a torta tetejére és megszórjuk reszelt csokoládéval .
Hűtőben 3 - 4 órán vagy egy éjszakán át dermesztjük.