~ CSOKIKRÉMES RÉPATORTASZELET ~

  • 2019.04.13.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 2 x 2 tojás- 2 x 10 dkg cukor- 2 x 10 dkg lisztRépás tészta :- 3 tojás- 12 dkg barnacukor- 50 ml étolaj- 15 dkg finomra reszelt sárgarépa- 10 dkg darált dió- 12 dkg liszt- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék- 1 tk szódabikarbónaKrém :- 6 dl tej- 2 tasak csokoládés pudingpor- 10 dkg étcsokoládé- 4 ek cukor- 25 dkg mascarponetetejére :- 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 ek kakaópor, forró vízA sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, a piskótához, habosra keverjük a tojást a cukorral, majd hozzáforgatjuk az átszitált lisztet és egy sütőpapírral bélelt 20 * 30 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb 15 perc alatt megsütjük. Így sütünk két lapot.A répás tésztához, a tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a répát, a diót, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónával vegyített lisztet. A masszát 20 * 30 - cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 180 °C - on kb 15 - 20 perc alatt megsütjük.A krémhez, megfőzzük a tejben a pudingport és még melegen hozzákeverjük a cukrot és a csokoládét. Ha a puding kihűlt kihabosítjuk a krémsajttal. A krém felét az egyik piskótalapra kenjük, ráhelyezzük a répás tésztát, erre rásimítjuk a megmaradt krémet és befedjük a másik piskótalappal. A tetejére összemelegítjük
a vajat, a porcukrot és a kakaóport, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető állagot kapjunk, majd rásimítjuk a sütemény tetejére és másnap szeleteljük.

Címkék

Húsvét Répa