~ TEJFÖLÖS - KARAMELLÁS CORN FLAKES TORTA ~

  • 2019.03.26.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«Karamell :- 15 dkg cukor- 6 dkg vaj- 10 dkg tejföl- csipet sótovábbá :- 15 dkg durvára vágott dió- 50 dkg tejföl- 10 g zselatinpor- 30 ml víz- 12 dkg Corn Flakes ( kukoricapehely )- 10 dkg étcsokoládé- 1 ek étolajA cukrot sötét színűre karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat, a sót és a tejfölt, azután a dióhoz keverünk 4 evőkanállal belőle. A maradék karamellt az 50 dkg tejfölhöz adjuk, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Az egészet sima krémmé keverjük.
Egy 18 cm - es kapcsos tortaformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjon a forma szélétől és az
aljába nyomkodjuk a karamellás diót, erre rászórjuk a kukoricapehely 1 / 3 -át, rásimítjuk a tejfölös krém felét, majd ismét kukoricapehely, krém és végül kukoricapehellyel zárjuk. Ráhajtjuk a kilógó fóliát és egy éjszakén át hűtőben pihentetjük.A tetejére összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal és kidíszítjük vele a tortát, majd megszórjuk durvára vágott dióval.