~ MARLENKAGOLYÓ ~

  • 2019.02.13.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«Mézes lap :- 25 dkg liszt- 7 dkg porcukor- 2 dkg vaj- 1 tojás- 1 ek méz- 1 tk mézeskalácsfűszer- 1 / 2 tk szódabikarbóna- kevés tej - szükség esetén
Karamellkrém :- 5 dl tej- 15 dkg cukor- 1 / 2 kk szódabikarbóna- 10 dkg puha vaj- 2 ek méz- 1 ek rumtovábbá : - darált dióA tésztához a vajat, a mézet, a porcukrot, a mézes fűszert és a tojást egy edényben, gőz felett összemelegítjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet és az egészet összegyúrjuk. ( ha szükséges adjunk még hozzá tejet ). A tésztát sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe nyújtjuk és 170 °C - os sütőben kb 15
perc alatt megsütjük.
A tejet egy magasabb falú lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát, majd kb 60 percig alacsony lángon, párszor átkeverve sűrű karamellt
főzzünk.A kihűlt tésztát egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, azután hozzáadjuk a mézet, a vajat, a rumot és annyi karamellt, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából diónyi golyókat formázunk és darált dióba hempergetjük.
https://www.youtube.com/watch?v=-nmnl-h-sd4&list=PLrFdnU2nRS0yzyB9JxXZ_Tem-NAU-tQqP&index=7