~ KEFÍRES POGÁCSA ~

  • 2019.02.15.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg liszt- 1 / 2
ek só- 15 dkg hideg zsír- 1 tojássárgája- 25 g friss élesztő- 1 kk cukor- kb 2 - 2 , 5 dl kefírtovábbá :- 1 tojásfehérje - a kenéshez- reszelt sajt - a szóráshozA kefírt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót és elmorzsoljuk benne a zsírt, azután hozzáadjuk a tojássárgáját a felfutott élesztőt és az egészet összegyúrjuk. 30 perc pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 60 percig kelesztjük.Ha a pogácsák megkeltek, lekenjük a tetejüket tojásfehérjével, megszórjuk sajttal és előmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.