~ KARALÁBÉLEVES ÉDESKÖMÉNYES HÚSGOMBÓCCAL ~

  • 2019.02.24.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«- 1 közepes vöröshagyma- 3 karalábé
- kb 1 , 5 l zöldségalaplé ( vagy 1 zöldségleves kocka )- só, bors- 1 ek étk. keményítőhúsgombóc :- 30 dkg darált pulykahús ( comb, mell )- 1 tojás- 1 csokor petrezselyem- só, bors- zsemlemorzsa- 1 tk őrölt
édeskömény magA húsgombóchoz egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a tojást, a petrezselymet, ízesítjük és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából diónyi gombócokat formázunk és félretesszük.Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott karalábét, kissé átpirítjuk és felöntjük az alaplével. Megvárjuk amíg felforr és belehelyezzük a húsgombócokat, majd
kb 20 - 25 perc alatt készre főzzük. Ízesítjük és besűrítjük a kevés vízzel elkevert keményítővel.