~ PAN di STELLE CROSTATA ~

  • 2019.01.06.
  • 6

Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető sütés nélküli desszert - na és a lényeg, hogy nagyon finom. Ha ezt a fajta olasz csillagkekszet nem tudnátok beszerezni - egyébként itt kapható :
Pan di Stelle,

akkor bármilyen kakaós kekszből is elkészíthető»HOZZÁVALÓK«- 30 dkg Pan di Stelle keksz- 15 dkg olvasztott vajTöltelék :- 15 dkg étcsokoládé- 10 dkg tejcsokoládé- 2 dl tejszín- csipet sóA kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kivehető aljú piteformába ( 10 * 35 cm
) nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. Hűtőbe tesszük dermedni.A tejszínt a sóval forráspontig melegítjük, majd beletördeljük a kétféle csokoládét és levéve a tűzről fényes krémmé keverjük. Ha a krém már kezd dermedni rákanalazzuk a kekszes alapra.
Kekszdarabokkal és kekszmorzsával megszórva díszítjük.