~ MEGGYKRÉMES DIÓS KOCKA ~

  • 2019.01.20.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 4 tojás- 8 dkg cukor- 4 dkg liszt- 4 dkg darált dió- 2 g sütőpor- 1 citrom reszelt héjaMeggykrém :- 1 üveg meggybefőtt- 3 - 4 ek cukor- 1 / 2 citrom leve- 2 tasak vaníliás pudingpor- 1 tk őrölt fahéj- 15 dkg lágy vajtovábbá : - 50 ml rum- 5 dkg olvasztott csokoládé, durvára vágott dióA sütőt 200 °C - ra melegítjük , egy kb 25 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a sütőporral elkevert diós liszttel és a citromhéjjal. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 - 20 perc alatt tűpróbáig sütjük. (
( *
A piskótát megsüthetjük két külön lapként is )A meggyet leszűrjük és botmixerrel pürésítjük. 1 dl meggylében simára keverjük a pudingport, a többit a turmixolt meggyhez öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a fahéjat. Azután forráspontig melegítjük,
hozzáöntjük a pudingporos meggylét és az egészet sűrű krémmé főzzük, majd a kihűlt pudingot kihabosítjuk a vajjal.A piskótát két lapra vágjuk és mindkét lapot megkenjük rummal, azután az egyik lapra rákenjük a meggykrém
2 / 3 - át, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot - a rummal megkent felével - a tetejére rásimítjuk a maradék krémet. A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval és dióval díszítjük, majd 3 - 4 órára hűtőben dermesztjük.

Címkék

Dió Meggy