~ KÓKUSZOS PANETTONE TEKERCS ~

  • 2019.01.08.
  • 2

Ha maradna a karácsonyi panettone - ból - ez
nálunk minden évben így van, mert mindig többet vásárol a férj olaszo - ban - egy egészen új sütit varázsolhatunk belőle. Mivel a kalács már önmagában is nagyon ízletes, az alaphoz csupán sűrített tejet adunk, hogy összeálljon. ( én még kakaóval ízesítettem, hogy egy kicsit elvegyem az édességét )
»HOZZÁVALÓK«Alap :- 40 dkg panettone- kb 200 g sűrített tej ( tubusos )- 2 ek kakaópor - elhagyhatóKrém :- 1 , 5 dl tej- 1 ek liszt- 8 dkg porcukor- 10 dkg kókuszreszelék- 8 dkg lágy vajA panettone - t egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a kakaóporral és hozzáadjuk a sűrített tejet. Az egészet jól összekeverjük, majd sütőpapíron kb 1 cm - es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk.A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és 5 dkg kókuszt, majd állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. Ha a keverék langyosra hűlt hozzákeverjük a porcukrot a maradék kókuszt
és a vajat. A krémet egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztán, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Hűtőben pár órán - vagy egy éjszakán át dermesztjük.