~ FEJES KÁPOSZTAFŐZELÉK ~
- 2019.01.16.
- 7
»HOZZÁVALÓK«- 1 kisebb fejes káposzta- 2 ek zsír- 2 - 3 ek liszt- 1 tk pirospaprika- só, egész és őrölt kömény- ételízesítő
A káposztát kétfelé vágjuk, eltávolítjuk a torzsáját és kisebb kockákra vágjuk. Azután egy lábasba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, ételízesítővel
és köménnyel, majd
puhára főzzük.
Egy kisebb edényben felforrósítjuk a zsírt, majd beleszórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát. A rántást kevés főzőlével
simára keverjük, majd
hozzáöntjük
a forrásban lévő káposztához. Csomómentesre keverjük és az egészet pár perc alatt
összeforraljuk.
A szerzőről
Juditka konyhája