~ CSOKIS - DIÓS KRÉMES ~

  • 2019.01.05.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 22 dkg liszt- 12 dkg cukor- 15 dkg vaj / margarin- 3 tojás sárgája- csipet só- 1 / 2 tasak sütőporTöltelék :- 20 dkg darált dió- 2 ek kakaópor- 1 tasak csokoládés pudingpor- 10 dkg apróra vágott vagy reszelt csokoládé- 1 / 2 tasak sütőpor- 1 kispoharas tejföl- 2 - 3 ek rumaroma- 3 tojásfehérje- 15 dkg cukor- csipet só- kb 4 ek baracklekvárKrém :- 3 dl tej- 1 tasak vaníliás pudingpor- 15 dkg puha vaj / margarindíszítés : - tortadaraA sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsi aljára sütőpapírt fektetünk.A tésztához habosra keverjük a tojássárgáját, a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a sütőporral, sóval vegyített lisztet. A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, majd megkenjük lekvárral.A töltelékhez, összekeverjük a diót, a kakaóval, pudingporral, a sütőporral és csokoládéval, majd hozzákeverjük az aromát és a tejfölt. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, apránként adagolva hozzá a cukrot, majd óvatosan összeforgatjuk a diós résszel. A masszát a tésztára simítjuk és kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük a tejben, még melegen hozzákeverjük a cukrot. A kihűlt pudingot kihabosítjuk a vajjal és rákenjük a sütemény tetejére, majd tortadarával díszítjük.

Ötket :
innen

Címkék

Dió Csokoládé