~ BÉCSI MÁKOS PALACSINTA ~

  • 2019.01.21.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Palacsinta :- 20 dkg liszt- 1 tojás- 1 tojássárgája- 1 ek cukor- csipet só- 3 dkg olvasztott vaj- 2 dl tej-
kb 1 , 5 - 2 dl szódavízTöltelék :- 20 dkg darált mák- 1 alma- kb 4 - 5 ek cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 1 citrom reszelt héja- 2 ek mazsola- kb 1 - 1 , 5 dl tej- 1 tojásfehérje- csipet sóVaníliaöntet :- 2 dl tejszín- 1 tojás- 2 tasak vaníliás cukor- kb 3 - 4 ek porcukorA palacsintatésztához, simára keverjük a hozzávalókat, majd félóra pihentetés után a szokásos módon kisütjük.A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy hőálló tálat alaposan kivajazunk.
A töltelékhez a mákot egy tálba szórjuk, hozzáreszeljük a megpucolt almát és a citrom héját. A tejet a cukrokkal felforraljuk és leforrázzuk vele a mákot, majd hozzákeverjük a mazsolát. A tojásfehérjét a sóval habbá vejük és óvatosan hozzáforgatjuk a mákhoz. Egy - egy evőkanál tölteléket elkenünk a palacsintákon, feltekerjük, majd
középen ketté vágjuk és egymásra döntve elhelyezzük a sütőtálban.Az öntet hozzávalóit simára keverjük és a palacsintákra locsoljuk, majd
kb 20 - 25 perc alatt megsütjük.