~ ÜNNEPI KEKSZKOSZORÚ ~

  • 2018.12.20.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 30 dkg darált keksz- 3 ek kakaópor- 12 dkg cukor- 15 dkg vaj- 3 ek baracklekvár- kb 15 ml rumaroma- kb 1 dl tejdíszítés :- 5 dkg fehér csokoládé- aszalt áfonya- szórócukorA kekszet egy tálba öntjük, összekeverjük a kakaóporral. A tejet a cukorral és a vajjal összemelegítjük, megvárjuk amíg a cukor feloldódik, hozzáadjuk az aromát és ráöntjük a kakaós kekszre, hozzáadjuk a lekvárt és az egészet alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges adjunk még hozzá tejet.
A masszából hengert, majd összeillesztve a végeket koszorút formálunk. Ráhelyezzük egy tányérra , majd olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére és tetszés szerint díszítjük.