~ PANETTONEGOLYÓK ~

  • 2018.12.29.
  • 3

Ha esetleg maradna a karácsonyi panettonéból készítsetek belőle ilyen fincsi golyókat.
»HOZZÁVALÓK«- 25 - 30 dkg szikkadt panettone- 10 dkg olvasztott étcsokoládé- 2 ek rumaroma- vagy ízlés szerint- 1 narancs reszelt héja- baracklekvártovábbá : - kb 15 dkg étcsokoládéA panettone - t szeleteljük fel és több részletben, egy késes aprítóval aprítsuk morzsás állagúra. A morzsát szórjuk egy tálba, adjuk hozzá a narancshéjat, a csokoládét és annyi baracklekvárt, hogy összeálljon a morzsa. Hagyjuk állni kb 15 percig, majd formáljunk a masszából golyókat ( kb 25 g )
és tegyük 60 percre a hűtőbe dermedni.A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd mártsuk meg a golyókat a csokoládéba és helyezzük őket egy sütőpapírra. Hagyjuk teljesen megdermedni, majd ismét mártsuk a golyókat csokoládéba és helyezzük őket egy kockázott rácsra. Ha a csokoládé már kezd dermedni, görgessük végig a golyókat
rácson, kialakítva ezzel a kissé borzas felületet.