~ NON PLUS ULTRA ~

  • 2018.12.05.
  • 0

re»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 20 dkg liszt- 15 dkg hideg
vaj / margarin- 2 ek porcukor- csipet só- 1 tojás sárgája ( L - es méret )- tej - szükség eseténHab :- 1 tojásfehérje- pár csepp citromlé- kb 15 dkg porcukortovábbá : - baracklekvárA tésztához a lisztet egy tálba szórjuk hozzákeverjük a porcukrot, a sót és elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojássárga hozzáadásával összegyúrjuk. Átlátszó fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A tésztát enyhén lisztezett felületen 3 - 4 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy kisebb ( 3 - 4 cm ) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, azután sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzáadagoljuk a citrom levet és a porcukrot. Sűrű habcsók állagúra verjük, majd nyomózsákba töltjük és kis halmokat nyomunk a tésztakorongok tetejére. Kb 15 perc alatt megsütjük, majd amikor kihűltek, baracklekvárral összeragasztgatjuk őket.