~ MÁKOS NARANCSOS TÚRÓSZELET ~

  • 2018.12.23.
  • 3

Minden Kedves Olvasómnak és Követőmnek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok !
»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 3 tojás- 10 dkg cukor- 10 dkg őrölt mák- 5 dkg Mester család süteményliszt- 2 ek étolaj- 1 narancs reszelt héjaTöltelék :- 50 dkg túró- 3 - 4 ek cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 1 narancs reszelt héja- 2 tk étk. zselatin- 30 ml víz- 2 dl tejszínTetejére :- 3 dl narancslé ( kb 3 db narancs kifacsart leve )- 1 ek porcukor- 20 g étk. zselatinA sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd hozzáforgatjuk a mákkal vegyített lisztet, a narancshéjat és az olajat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18 - 20 perc alatt megsütjük.A tejszínt habbá verjük. A túrót egy villával krémesre törjük, ízesítjük, hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk, köréje vax papírt vagy egy állítható tortakeretet helyezünk és hűtőbe tesszük dermedni.A narancslében elkeverjük a porcukrot, a zselatint és forráspontig melegítjük, majd ha langyosra hűlt ráöntjük a túrókrémre. 3 - 4 óra dermedés után szeleteljük.