~ GLUTÉNMENTES SZILVALEKVÁROS MÉZES MINITORTA ~

  • 2018.12.21.
  • 2

»HOZZÁVALÓK« - 4 db - hoz- 3 tojás- 8 dkg méz- 2 ek cukor- 1 tk szódabikarbóna- 3 dkg olvasztott vaj- 2 ek kakaópor- 10 dkg

Mester Család Gluténmentes süteményliszt- csipet só- 1 tk mézeskalács fűszerkeveréktovábbá :- szilvalekvár- 30 dkg fehér fondant ( pl : Belbake -Lidl )- szórócukorA sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 25 x 35 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a mézzel és a vajjal habosra keverjük. A fehérjét a sóval felverjük, majd félidőben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mézes tojássárgás keveréket és hozzászitáljuk a kakaóporos, fűszeres, szódabikarbónás lisztet. Az egészet óvatosan összekeverjük és a tepsibe simítjuk. Kb 18 - 20 perc alatt megsütjük.Ha a tészta megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kb 7 - 8 cm - es kiszúróval, 12 db - ot szaggatunk belőle.3 - 3 tésztakorongot lekvárral összeragasztunk, kialakítva így a tortácskákat, majd bevonjuk az egészet ( oldalát , tetejét ) lekvárral.
A fondant masszát négy részre osztjuk , porcukros felületen mindegyiket olyan nagyságú kör alakúra nyújtjuk, hogy betudjuk vele burkolni a tortácskákat. A tetejét egy vizbe mártott ecsettel benedvesítjük és megszórjunk
dekor cukorkákkal.