~ GLUTÉNMENTES MÁKOS LINZER ~

  • 2018.12.21.
  • 9

A gluténérzékenyek nem kell ám lemondaniuk a sok - sok finom süteményről, hiszen ma már számtalan GM lisztkeverék kapható. Ezek a linzerek hihetetlenül omlósak, már a betöltés után azonnal fogyaszthatóak, nem kell várni hogy puhuljanak.
»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg Sähr Mix C lisztkeverék- 3 dkg egész mák- 20 dkg hideg vaj- 10 dkg porcukor- csipet só- 1 citrom reszelt héja- 1 tojás- 1 - 2 ek hideg víz - szükség eseténtöltelék : - meggylekvár , őrölt fahéjA tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, hozzáreszeltjük a citrom héját, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába csomagoljuk és 1 - 2 órára hűtőben pihentetjük.Azután a tésztát lisztezett felületen kb fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk és linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített, 180 °C - on kb 12 - 15 perc alatt megsütjük.
A lekvárt kissé felmelegítjük összekeverjük az ízlés szerinti fahéjjal, majd összeragasztunk 1 - 1 linzerpárt. Porcukorral megszórva kínáljuk.