~ GESZTENYÉS MÉZESKALÁCSOS CSOKITORTA ~

  • 2018.12.17.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 4 tojás- 8 dkg cukor- 10 dkg liszt- 2 dkg kakaóporKrém :- 25 dkg gesztenyemassza- 25 dkg mascarpone- 1 ek rum- 2 - 3 ek porcukor- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék2 dl tejszín- 10 g zselatin- 30 ml vízdíszítés :
- kakaópor, mézeskalács fűszerkeverékA piskótához a sütőt 190 °C - ra előmelegítjük, egy kb 20 - 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A tojást a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd hozzászitáljuk a kakaóval vegyített lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A krémhez a gesztenyemasszát villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a rumot, a porcukrot és a fűszerkeveréket, azután az egészet simára keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés krémmel és a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatinnal.A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, majd betöltjük a krém 2 / 3 - ával, a maradék krémmel pedig bekenjük a torta tetejét és az oldalát.
Hűtőben 2 - 3 órán át dermesztjük, majd tálalás előtt megszórjuk a tetejét kakaóval és a fűszerkeverékkel.