~ SÜTŐTÖKÖS CSOKOLÁDÉS SZELET ~

  • 2018.11.11.
  • 4


Ismét egy elronthatatlan és végtelenül egyszerű sütemény sütőtök rajongóknak. Mivel a kakaós massza elég sűrű, lehetetlen rákenni a töltelékre - habár az eredeti receptben nem térnek ki rá -
a masszát én habzsákba töltöttem és így sokkal egyszerűbb volt ez a művelet.»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 18 dkg vaj / margarin- 10 dkg porcukor- 2 tojás- 28 dkg liszt- 1/ 2 tasak sütőpor- 3 dkg kakaópor- 1 dl tejTöltelék :- 25 dkg mascarpone- 20 dkg sütőtökpüré- 10 dkg porcukor- 1 tasak vaníliás cukor- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék- 1 tojástetejére :- 10 dkg étcsokoládé, 1 dl habtejszínA vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd tovább habosítva egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet és a tejet. A massza felét egy sütőpapírral bélelt kb 22 * 22 cm - es tepsibe simítjuk.A töltelék hozzávalóit simára keverjük és ráöntjük a csokis masszára. A maradék masszát habzsákba töltve
rányomjuk a töltelékre. 180 °C - on, kb 30 - 40 perc alatt - tűpróbáig -
sütjük.A tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük az összetördelt csokoládéra és elkenjük a kihűlt sütemény tetején. Ha a máz megdermedt tetszés szerint felszeleteljük.