~ MÉTERES KALÁCSTORTA ~

  • 2018.11.27.
  • 9

Az egyik karácsonyi, receptes újságban találtam ezt a tortát és annyira megtetszett, hogy kedvem lett elkészíteni . Nagyon finom és mutatós.
A piskótához nem szoktam sütőport használni, mert nekem
annyira jól sikerül és feljön, de aki nem biztos benne tegyen hozzá 1 - 1 kávéskanállal.
»HOZZÁVALÓK«Sárga piskóta :- 4 tojás- 8 dkg cukor- 12 dkg lisztKakaós piskóta :- 4 tojás- 8 dkg cukor- 10 dkg liszt- 2 , 5 dkg kakaóporVaníliás krém :- 3 dl tej,
1 tasak vaníliás pudingpor,
3 ek cukor- 12 , 5 dkg vaj / margarinPuncskrém :- 3 dl tej,
1 tasak puncs ízű pudingpor,
3 ek cukor- 1 tk rumaraoma- 12 , 5 dkg vaj / margarintetejére :- 10 dkg
étcsokoládé 1 ek étolajA sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A piskótához, a tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 20 cm - es kapcsos formába simítjuk és kb 20 - 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.
A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal.
A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk.
Összeállítás : kakaós lap, vaníliás krém fele, sárga piskóta, puncskrém fele, kakaós lap, vaníliás krém, sárga piskóta. Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel és hűtőbe tesszük dermedni. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a torta tetejére simítjuk. Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is.