~ GLUTÉNMENTES DIÓS RUMOS SZELET ~

  • 2018.11.26.
  • 5

Gluténérzékenyeknek ! A krémhez, rizsliszt helyett használhatunk vaníliás pudingport ( Haas )
a tetejére pedig készíthetünk egyszerű
csokimázat
is.»HOZZÁVALÓK«Tészta :
- 3 tojás- 12 dkg cukor- 60 ml forró víz- 10 dkg darált dió- 15 dkg GM zabpehelyliszt- 1 ek étolaj- 1 / 2 tasak GM sütőpor ( Haas )- csipet sóKrém :
- 2 , 5 dl tej- 4 ek rizsliszt- 15 dkg lágy vaj / margarin- 10 dkg porcukor- 1 tk vaníliakivonat - vagy 1 tasak vaníliás cukor- 1 tk rumaromatetejére :- 1 tábla GM étcsokoládé- 80 ml habtejszínA tésztához a sütőt 180 C° - ra előmelegítjük, egy kisebb tepsi ( kb 18 * 25 cm ) aljába sütőpapírt fektetünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, diót és a sütőporral vegyített lisztet.
A tojások fehérjét a sóval habbá verjük, majd két részletben óvatosan a diós masszához fogatjuk. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 per alatt megsütjük ( végezzünk tűpróbát ! )
A tejben simára keverjük a rizslisztet és alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, ízesítjük, majd hozzákeverjük a kihűlt főtt krémet.Ha a piskóta kihűlt egyenletesen rákenjük a krémet és hűtőben dermesztjük.A tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra és simára keverjük, azután rákenjük a sütemény tetejére. Durvára vágott dióval díszítjük.