~ ANANÁSZOS - ALMÁS BURGONYASALÁTA ~

  • 2018.11.22.
  • 6

Sültek, vagdaltak, rántott húsok mellé kiváló saláta, de magában is fogyasztható, mert nagyon finom. Próbáljátok ki !»HOZZÁVALÓK«- 1 darabolt ananászkonzerv- 2 zöld alma- 2 közepes burgonya- 2 szál újhagyma- kb 1 , 5 dl majonéz- 2 dl tejföl- 1 / 2 citrom leve- 1 csokor petrezselyem- só, bors
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk
és felkockázzuk.A megpucolt almát felkockázzuk ( maradhat a héja is ) és összeforgatjuk a citromlével, az ananászkonzervet alaposan lecsepegtetjük, a hagymát felkarikázzuk.Egy tálban simára keverjük a tejfölt a majonézzel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, a hagymát, az almát , az ananászt és óvatosan hozzáforgatjuk a burgonyát is. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.