~ TÜNDÉRSÜTI ~

  • 2018.10.17.
  • 6


Régóta tervezgettem már ennek a sütinek az elkészítését, de amikor megláttam egy receptes újság címlapján, azonnal belefogtam. Hogy ezt eddig miért nem készítettem el ! - pedig az egyszerű kategóriába tartozik és nagyon finom ! A rácsozás lehet egyenes vagy átlós, kinek melyik tetszik.
»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 25 dkg puha margarin- 20 dkg porcukor- 5 tojássárgája- csipetnyi só- 50 dkg liszt- 1 tasak sütőporKrém :- 2 tasak puncs pudingpor- 5 dl tej- 8 ek cukor- 450 g tejföl- 5 tojásfehérje- 1 tk rumaroma- 1 / 2 citrom reszelt héja- csipet sóA tésztához, a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját és hozzászitáljuk a sóval, sütőporral kevert lisztet. ( A tészta lágy és könnyen formázható. Habár a recept nem írja, én még becsomagolva 30 percre hűtőbe tettem. ) A tésztát 60 - 40 % - ban kettéosztjuk és a nagyobbik tésztarészt, egy sütőpapírral bélelt kb 24 x 38 cm - es tepsibe simítjuk.A tejben megfőzzük a pudingport, majd hozzákeverjük a cukrot, az aromát és ízesítjük citromhéjjal, még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a langyos tejfölös pudinggal. A krémet egyenletesen elkenjük a tésztán, a maradék tésztából pedig rudakat sodrunk és tetszés szerint elhelyezzük a krém tetején.180 °C - ra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. A sütemény a tepsiben hagyjuk
kihűlni, majd porcukorral meghintve, tetszés szerinti szeletekre vágjuk.

Címkék

Puding