~ TIRAMISUTEKERCS ~

  • 2018.10.04.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg mascarpone- 2 tojássárgája- 10 dkg porcukor- 1 dl tejszín- kb 1 , 5 dl presszó kávé- 3 ek marsala - olasz likőrbor - vagy amarettotovábbá :
- 20 db babapiskóta- kakaóporEgy tálcára terítsünk folpackot, a babapiskótákat mártsuk meg a kávéban úgy, hogy félig átázzanak, majd rakjuk le egymás mellé a piskóta felét, azután alája a másik felét. Valahogy így :
A tojássárgáját a porcukorral és a likőrrel tegyük egy hőálló üvegtálba, majd gőz felé téve egy kézi habverővel keverjük sűrű, habos állagúra
( akkor jó, ha belemártjuk az ujjunkat és csípi ) - így pasztőrözzük a tojást - Ha a tojáshab kihűlt, keverjük simára a krémsajttal, majd forgassuk össze a habbá vert tejszínnel.A krémből tegyünk félre egy keveset, majd a többit kenjük a piskótára, takarjuk be folpackkal, majd tegyük hűtőbe. Kb 2 óra elteltével vegyük le a fóliát a krémről és a piskóta alatt levő folpack segítségével óvatosan tekerjük fel az egészet.
Igazítsuk egyenletesre és szorosan csomagoljuk vissza a fóliába.
A tekercset egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd a maradék krémmel és kakaóporral megszórva díszítjük.