~ SZALONNÁS CSIRKEMÁJ SÜTŐTÖK TÓCSNIVAL ~

  • 2018.10.29.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg csirkemáj- 1 nagy fej vöröshagyma- kb 15 dkg húsos szalonna- só, bors, pirospaprika- 2 ek kacsazsírSütőtök tócsni :- kb 40 dkg sütőtök ( pucolt mennyiség )- 1 tojás- 2 gerezd fokhagyma- só, bors- liszt
- olaj - a sütéshezA felkockázott szalonnát a
zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsíradékhoz hozzáadjuk a kacsazsírt, majd megfonnyasztjuk benne a felaprított hagymát. Azután hozzáadjuk a felcsíkozott májat, megszórjuk kevés pirospaprikával és jól átpirítjuk.
Ha a máj megsült, összeforgatjuk félretett szalonnával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, ízesítjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Kb 30 percig pihentetjük, majd a masszából egy evőkanállal halmokat rakunk a forró olajba, amit szétlapítunk és mindkét odalát ropogósra sütünk.Forrás : panita kedvencei