~ MANGÓS TÚRÓTORTA ~

  • 2018.10.28.
  • 0


Ismét egy egyszerű és elronthatatlan torta, kezdő konyhatündéreknek. A mutatóssága mellett nagyon finom, citrusos ízkavalkád.
Mindenképp érett mangót használjunk hozzá, mert sokkal zamatosabb, édesebb - ha nem sikerül hozzájutni, otthon papírzacskóba téve egy alma vagy banán mellett pár nap alatt megérik.Ha görög joghurtot sem kapunk, egy nagy poharas ( 400 g ) natúr joghurtot csepegtessünk le :
Tegyünk a szűrőbe sűrű szövésű anyagot vagy több rétegben összehajtott gézt és pár óra alatt sűrű és krémes joghurtot kapunk.
»HOZZÁVALÓK«Alap :- 1 cs zabkeksz ( 215 g )- 10 dkg olvasztott vajTöltelék :- 50 dkg túró- kb 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor- 1 kis poharas görög joghurt ( 150 g )- 1 citrom reszelt héja- 15 g zselatin- 50 ml vízTetejére :- 2 érett mangó húsa ( kb 50 - dkg )- 1 / 2 citrom leve- 3 ek cukor- 10 g zselatin- 50 ml vízdíszítés : - tejszínhab, csokoládé
A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
A túrót villával alaposan összetörjük, hozzákeverjük a joghurtot, a porcukrot és ízesítjük vaníliával, citromhéjjal. Azután hozzádolgozzuk a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint, majd rásimítjuk a kekszes alapra.A mangót botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk. Egy lábasba tesszük, hozzákeverjük a citrom levét és a cukrot, majd alacsony lángon összemelegítjük. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, folyósra melegítjük, majd a mangópüréhez keverjük. Kissé lehűtjük, majd a túrós rétegre öntjük. Hűtőben egy éjszakán át dermesztjük.
Ötlet : tejturmix