~ KRUMPLINUDLI SZILVASZÓSSZAL ~

  • 2018.10.02.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 70 dkg burgonya- kb 20 - 25 dkg liszt- 1 tk sóforgatáshoz :- 2 dl búzadara- 2 dl víz- 2 ek olajszilvaszósz :- 50 dkg szilva- 1 / 2 citrom leve- kb 4 - 5 ek cukor- őrölt fahéj - ízlés szerintA burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, azután meghámozzuk és még melegen krumplinyomón áttörjük. Teljesen kihűtjük.Egy serpenyőben a felhevített olajon a darát zsemleszínűre pirítjuk, majd ráöntjük a vizet,
összekeverjük és pihenni hagyjuk.A szószhoz, a szilvát kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük a citromlével, cukorral és a fahéjjal, majd addig főzzük amíg a szilva megpuhul. Botmixerrel pürésítjük és szószos állagúra főzzük.A burgonyát összegyúrjuk annyi liszttel ( lehet hogy nem kell mind, de lehet, hogy még kell hozzá ) hogy nem túl kemény állagot kapjunk. Majd hosszúkás rúddá formáljuk amit még kisebb darabokra vágunk. Ezekből lisztezett deszkán, ujjnyi vastagságú hurkákat sodrunk és tetszőleges hosszúságú darabokra vágjuk. A nudlikat lobogó, sós vízbe szórjuk és amikor már feljöttek a víz felszínére szűrőkanállal kiszedjük, majd a pirított darával alaposan összerázogatjuk, hogy a dara mindenütt befedje. Porcukorral megszórva a szilvaszósszal kínáljuk.