~ KÁRPÁTKA TORTA ~

  • 2018.10.21.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 2 dl víz- 10 dkg vaj- 1 kk só18 dkg liszt- 4 tojásKrém :- 5 dl tej- 2 tasak vaníliás pudingpor- 4 ek cukor- 1 tk vaníliapaszta- 20 dkg lágy vaj / margarin
A tésztához
egy lábasba összemelegítjük a vizet a sóval és vajjal, amikor már a vaj teljesen felolvadt, hozzászórjuk a lisztet és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg az egész egy nagy golyóvá nem áll össze.
A tésztát ezután tegyük át egy keverőtálba és egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Egy nagy gáztepsi alját vékonyan kivajazunk, sütőpapírt fektetünk bele és a masszát elkenjünk rajta. ( nem kell simára kenni ) 200°C - ra melegített sütőben, kb 30 perc alatt megsütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot, még forrón hozzákeverjük a cukrot és a vaníliát, azután folpackkal letakarva teljesen kihűtjük. ( így nem fog bebőrösödni ) A vajat habosra keverjük, majd tovább habosítva, részletben hozzáadagoljuk a pudingot.
A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, megkenjük az egyik felét a krémmel és ráhelyezzük a másik tésztalapot. 2 - 3 órára hűtőbe tesszük és porcukorral meghintve tetszőleges szeletekre vágva kínáljuk.