~ DIÓS - ALMÁS CSOKIS PITE ~

  • 2018.10.23.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«Tészta :-
30 dkg liszt- 15 dkg hideg vaj- 7, 5 dkg porcukor- 2 tojássárgája- csipet só- 1 / 2 tasak sütőporTöltelék :- 3 tojás- 15 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 20 dkg darált dió- 3 ek kakaópor- 2 savanykás alma- 1 ek rumaroma- csipet sóA tésztához, a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a sütőport és elmorzsoljuk benne a vajat. Azután hozzáadjuk a tojássárgáját, alaposan összegyúrjuk - ha nem állna össze a tészta 1 - 2 ek hideg vizet adjunk még hozzá ). Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket.
Az megpucolt almát lereszeljük, a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük az aromát, a kakaóport, a diót és az almát a levével együtt.
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a diós résszel.A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 * 30 - as sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét villával megszurkáljuk és 180 °C - ra melegített sütőben 30 - 35 perc alatt megsütjük.
A kihűlt süteményt porcukorral megszórva , kockákra szeletelve kínáljuk.

Címkék

Pite Diós Alma