~ RAGACSOS KARFIOLRÓZSÁK ~

  • 2018.09.25.
  • 3


Gyors recept a hétköznapokra . Érdemes beszerezni pár kínai alapanyagot a kamrába, hogy kéznél legyen amikor megkívánunk valamilyen kínai kaját, hiszen hűvös helyen jól elállnak és mivel elég intenzív az ízük nem is kell belőlük sok.
Próbáljátok ki ezt a húsmentes, vagy akár hússal is elkészülő ételt, nekünk nagyon ízlett.

»HOZZÁVALÓK«- 1 fej karfiol- 1 ek étk. keményítő- 1 ek liszt- 1 kk só- olajSzósz :- 2 - 3 szál újhagyma- 2 gerezd fokhagyma- 1 tk reszelt gyömbér- 3 ek szezámolaj- 2 ek méz- 3 ek ketchup- 4 ek szójaszósz- 1 csapott ek étk. keményítő
- víz- őrölt csilipaprika, vagy csiliszósz
- ízlés szerintA karfiolt szedjük rózsáira és vágjuk lehetőleg egyforma nagyságú darabokra. Öblítsük át, majd forgassuk át a sóval vegyített keményítős liszttel. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg kevés olajjal és 200 ° C - on süssük pirosra.

Egy serpenyőben a felhevített
szezámolajon pirítsuk át a felkarikázott hagymát, a zúzott fokhagymát és a gyömbért, adjuk hozzá a mézet és hagyjuk egy kicsit karamellizálódni. Azután keverjük hozzá a szójaszószt, a kethcup - ot és a kevés vízzel
elkevert keményítőt. Az egészet forraljuk össze, majd ízesítsük csilivel. Szükség esetén kevés vízzel hígítsuk.
Ha a karfiol rózsák megsültek, óvatosan forgassuk össze a szósszal. Párolt rizzsel, felkarikázott hagymával és szezámmaggal megszórva kínáljuk.