~ ORHIDEA SZELET ~

  • 2018.09.21.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 50 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 1 tasak sütőpor, 2 ek kakaópor, csipetnyi só- 10 dkg vaj / margarin, 3 tojássárgája, kb 2 dl tejföl,
Mákos rész :- 20 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tej, 1 savanykás almaKókuszos rész :- 3 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg puha vaj / margarintetejére :- 1 / 2 l tej, 2 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg vaj / margarin, 3 - 4 ek cukor- kókuszreszelék, egész mákA tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, elvegyítjük benne a sót, a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát három egyforma részre osztjuk és az egyik harmadba belegyúrjuk a kakaóport.A mákos részhez felforraljuk a tejet a cukorral, majd leforrázzuk vele a mákot. Azután hozzákeverjük a citromhéjat és a megpucolt reszelt almát.A kókuszos részhez a tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük , majd hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket és a lágy vajat.Összeállítás : Egy kb 20 x 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk, belesimítjuk az egyik sárga tésztát, villával pár helyen megbökdössük és rásimítjuk a mákos részt, azután befedjük a másik sárga tésztával. Villával ezt is megszurkáljuk, majd rákenjük a kókuszos habot. Végül befedjük a kakaós tésztával, megszurkáljuk és 170 °C - on, kb 40 perig sütjük.A tejben megfőzzük a pudingot és még melegen elkeverjük benne a cukrot. Ha a puding kihűlt kihabosítjuk a vajjal és rákenjük a kihűlt süteményre, majd megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel és egész mákkal.

Címkék

Kókusz Mák