~ MEGGYES MÁKOS PITE ~

  • 2018.09.26.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 30 dkg liszt- 18 dkg vaj- 6 dkg porcukor- 1 tk sütőpor- csipet só- 2 tojássárgája- 1 - 2 ek tejfölMeggyes réteg :- 50 dkg fagyasztott meggy- 1 tk őrölt fahéj- kb 4 - 5 ek cukor- 1 / 2 citrom leve- 1 tasak vaníliás pudingpor- 3 dl meggyléMákos réteg :- 20 dkg őrölt mák- 1 citrom reszelt héja- 1 alma
- 1 ek lekvár
- 8 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 1 ek étk keményítő- 2 tojásfehérje- továbbá : - 1 tojás a kenéshezA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta. Majd átlátszó fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük.
A meggyet egy szűrőbe téve kiengedjük és kissé kinyomkodjuk. A levét felfogjuk és vízzel kiegészítjük, hogy 3 dl - t kapjunk. A meggylébe elkeverjük a pudingport, majd tűzre téve megfőzzük a pudingot, azután hozzákeverjük a meggyet , a cukrot és a fahéjat. Összeforraljuk és kihűtjük.A mákot egy tálba szórjuk, összekeverjük a cukorral, a keményítővel, lekvárral és ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, majd hozzáreszeljük az almát. A tojásfehérjét pár csepp citromlével habbá verjük, azután lazán összeforgatjuk a mákos résszel.A tészta 2 / 3 - át egy sütőpapírral bélelt 20 x 30 cm - es tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és rákenjük a mákhabot. Elkenjük rajta a meggyes pudingot, a maradék tésztával pedig berácsozzuk a tetejét. A rácsok tetejét lekenjük tojással és 180 °C - on, kb 35 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Pite Mák Meggy