~ GESZTENYÉS TIRAMISU ~

  • 2018.09.22.
  • 5

»HOZZÁVALÓK« - 4 személyre- 1 cs gesztenyepüré ( 20 dkg )- 2 dl tejszín- 10 dkg mascarpone- kb 1 , 5 dl presszó kávé- 0 , 5 dl
marsala
ennek hiányában rum- porcukor - ízlés szerint- piskótatallér vagy babapiskóta- holland kakaóporA gesztenyepürét miután kiengedett, simára keverjük a porcukorral és a krémsajttal.
A kávét ízesítjük a likőrborral.A tejszínt habbá verjük, majd kevéssel fellazítjuk a gesztenyés masszát, a többit habot pedig óvatosan összeforgatjuk vele.
A krémet egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd keveset nyomunk belőle a poharak aljába, a piskótatallért megmártjuk a kávéba és ráhelyezzük a krémre, majd addig ismételjük a rétegezést amíg a poharak megtelnek.
Végül megszórjuk kakaóporral és kínálásig hűtőben tároljuk.